16
beauty
Het verborgen slankheidsideaal
Steeds meer vrouwen verliezen de controle over hun eetgedrag.
90-60-90 waren in de jaren 60’ de ideale maten voor een vrouw. Een flinke boezem en een slanke taille waren geliefd en stonden symbool voor lust en welvaart. Net zoals de brede heupen en de volle benen. Tegenwoordig zijn de ideale maten voor een vrouw flink veranderd. Vrouwen willen geen brede heupen of een slanke taille meer. Ze willen liever het liefst zo slank mogelijk zijn, dus dat houdt in dat brede heupen en een flinke boezem uit den boze zijn.

Waarom zijn de vrouwelijke rondingen een eigenlijk een taboe geworden in de Westerse maatschappij? Waarom wil de vrouw nu het liefst maatje 34 hebben, terwijl in de jaren 60’ een maatje 40 als perfectie werd gezien? De hedendaags vrouw verlangt steeds meer naar een slanker lichaam. Dit verlangen komt voort uit ‘the normative discontent’. Dit houdt in dat bijna ieder vrouw ontevreden is over haar lichaam en ziet het als een imperfecte zelfbeeld.

Deze vrouwen hebben een behoorlijke focus op het slank zijn, omdat dit hen bevrijdt van de traditionele vrouwelijke rollen. Vrouwen willen niet meer geassocieerd worden met enkel trouwen en met het opvoeden van kinderen. Ze willen laten zien dat ze meer kunnen bereiken dan enkel een moeder zijn. Door het hebben van geen rondingen, kunnen deze vrouwen zich ook beter staande houden in de mannelijke beroepenwereld.

De moderne vrouw wil op de werkvloer niet meer als een lustobject worden beschouwd, maar als een hardwerkende zakenvrouw. Met het nieuwe schoonheidsideaal, is er als het ware een nieuwe, perfecte vrouw ontstaan. Deze vrouwen staan voor de positieve belevenis van het slankheidsideaal. Ze staan voor vrijheid, wilskracht en overwinning van de geest op het lichaam.

Zijn deze vrouwen nou echt vrij of zitten ze opgesloten in het slankheidsideaal? Hoe denk jij over slankheid?
Deel dit bericht
slank
rondingen
perfecte vrouw
gezondheid
16 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?