14
beauty
Mannen gebruiken meer make-up dan je denkt
De tijden dat mannen make-up als 'not done' zien lijkt definitief voorbij.
Uit een online enquête van het Amerikaanse reclamebureau JWT blijkt dat mannen steeds meer verzorgingsproducten gebruiken en niet bang zijn voor een streepje make-up.
Een van de grootste reclamebureaus uit de Verenigde Staten liet 1.000 volwassen mannen een online vragenlijst invullen over hun badkamergewoontes. Daaruit blijkt dat meer dan de helft huidverzorgingsproducten gebruikt (een dag- en/of oogcrème).

Meer dan een derde ondergaat geregeld een waxbeurt en houdt hun lippen soepel met lippenbalsem. Een manicure lijkt misschien een vrouwenzaak, maar uit het onderzoek blijkt dat ook 29 procent van de mannen graag met verzorgde handen voor de dag komt. Ongeveer een vierde van de ondervraagden gaat wel eens langs bij de schoonheidsspecialist voor een gezichtsverzorging en 19 procent gebruikt zelfbruiner of gaat onder de zonnebank.

Zo’n 10 procent houdt van make-up en smeert foundation, bronzer of concealer. Acht op de tien respondenten is ervan overtuigd dat mannen onder evenveel druk staan om er goed uit te zien als vrouwen. Uit de studie blijkt dan ook dat hun schoonheidsrituelen gepaard gaan met heel wat onzekerheden.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
mannen
make-up
jwt
uiterlijk
14 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?