2
family
Naar Marokko? Zo voorkom je stress
Vakantie naar Marokko of een ander land? Zowel de voorbereidingen als de reis zijn stressgevend.
Ben je eindelijk onderweg, sta je na 50 kilometer al in de file en hebben de kinderen ruzie over wie er nu met de Nintendo mag spelen. En eenmaal op bestemming is het in de schaduw al 37 graden en ben je veel vergeten. Stress! Herkenbaar? Vakantiestress is een gevoel van spanning veroorzaakt door een vrije periode. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk.

Anti-stresstips
- Door werk op tijd af te ronden en over te dragen, ga je zonder werkstress op vakantie.
- Kun je een aantal dagen vrij nemen voordat je vertrekt? Doen!
- Maak twee lijstjes met spullen die je mee moet nemen op vakantie. Eén algemene lijst en één persoonlijke lijst. Doe dit eventueel ook voor de kinderen.
- Controleer je reisapotheek met deze checklist.
- Zorg dat je van tevoren de zorg voor eventuele huisdieren geregeld hebt. Als je dat nog op het laatste moment moet doen, kan dat voor spanning zorgen. Regel dan ook meteen iemand voor de plantjes en de post.
- Begin twee dagen voor vertrek vast met het inpakken van je koffer. Zo heb je nog voldoende tijd en rust om deze spullen in de loop van de tijd aan te vullen.
- Is het niet gelukt om alle voorbereidingen op tijd te treffen? Vertrek dan liever een dag later.
- Bespreek de vakantie goed met je reisgenoten: is de verwachting van de vakantie hetzelfde? Als deze verwachtingen te ver uit elkaar liggen, kan dat zorgen voor spanning en zelfs ruzies.

Maar misschien wel de belangrijkste tip: maak je niet al te druk wanneer het niet lukt alles perfect te krijgen. Dat is helemaal niet erg. Vakantie is niet perfect en hoeft dat ook niet te zijn. Het is dus ook niet nodig om op reis elke minuut plezier te hebben. Zoals Loesje al zei: 'streef onbekommerd naar het ideale', dat geeft de minste vakantiestress.
© Gezondheidsnet
Deel dit bericht
vakantie
stress
tips
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?