0
beauty 9 Jul '13 17:50
Column: Inspiratie...
De deadline van mijn column nadert met de dag en ik weet nog steeds niet waar ik over wil schrijven.
Wat betreft onderwerpen, genoeg keuze en ook alle vrijheid is me gegeven. Dus daar ligt het echt niet aan. Maar ik vind dat ik moet schrijven vanuit een oprecht gevoel en over een onderwerp wat mij op dit moment echt bezighoud, fascineert en inspireert.

Inspiratie
Een gebrek aan inspiratie noemen ze dit toch!? Wat is inspiratie eigenlijk? Voor mij is Inspiratie wanneer je aandacht, en zintuigen door iets gevangen wordt en je hierdoor mee word gevoerd in een wereld van innerlijke beleving wat zich manifesteert in de drang om op een of andere manier vervolgens die beleving te uiten. Eigenlijk is inspiratie niks meer of minder dan de prikkeling die je aanzet tot het iedere keer opnieuw ontdekken van jezelf en het willen delen met anderen.

Een wonderbaarlijk proces, ongrijpbaar en mysterieus tegelijk.. Terwijl ik dit schrijf besef ik dat ik mijn inspiratie tot het schrijven van deze column onbewust al heb gevonden in het niet hebben van inspiratie! En opeens bruist het in mijn hoofd. Hoe geweldig is het dat zelfs "geen inspiratie" je onbewust kan inspireren. Dit schrijvende realiseer ik me dat inspiratie hebben ook te maken heeft met overgave, acceptatie en trouw zijn aan je eigen gevoel en identiteit wat vervolgens een poort kan zijn tot geweldige inzichten.

Wauw, bedenk ik me nadat ik halverwege ben gestopt met schrijven om te lezen wat ik heb geschreven; trouw en eerlijk zijn naar jezelf - overgave - inspiratie - passie - energie - zelfreflectie - zijn wie je bent - delen - balans..... Wat inspiratie versus het niet hebben van inspiratie allemaal wel niet met je kan doen. Hoe groot de kracht en energie is die zich uit in een passie die voortkomt uit de bron inspiratie.

En tegelijkertijd besef ik eigenlijk des te meer hoe onlosmakelijk alles met elkaar is verbonden. Een ding heb ik geleerd, des te meer je van jezelf verwijderd bent des te minder de kans is dat de vonk van inspiratie opjezelf zal overslaan. Ondanks de druk heb ik me niet laten verleiden tot het kunstmatig schrijven over een willekeurig z.g.n. onderwerp. Omdat ik heilig geloof in de kracht van bij je zelf jezelf blijven en van daaruit je eigen ding te doen, ongeacht wat dat ding is.

Dus niet doen alsof, of gaan immiteren. Haal vooral je kracht uit de momenten, ongeacht hoe ze zich aandienen, want dan zul je zien dat je toch je doel kan bereiken. Misschien zelfs een hoger doel!

- Kamalia El Ghazi
Deel dit bericht
column
kamalia
inspiratie
0 reacties (Reacties tonen?)