2
beauty
Zo krijg je een goede nachtrust
Elke nacht goed slapen. Dat is wat iedereen wil, maar veelal een utopie blijkt.
Onderzoek van het CBS (2008) laat zien dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking slaapproblemen ervaart. Dit komt onder andere door stress en piekeren over het werk of de relatie. Verder is een drukke leefstijl de boosdoener dat veel mensen niet aan de broodnodige nachtrust komen. Eén keer een paar uur minder slapen is niet erg, maar als je structureel minder slaap krijgt dan je nodig hebt, zijn de gevolgen ernstiger.

Goede nachtrust belangrijk?
Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. En dat terwijl goed slapen ervoor zorgt dat je je vrolijker, energiek en alert voelt. Eén probleem brengt je niet meteen uit evenwicht, maar je pakt het met beide handen aan. Verder kun je je met voldoende slaap beter concentreren en gegevens beter herinneren. Als je slaapt, krijgen je hersenen de kans om zich op te laden en geleerde informatie te verwerken. Dit komt de productiviteit op je werk ten goede.

Daarbij draagt goed slapen en een goede nachtrust bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen. Mensen die te weinig slapen hebben namelijk een verhoogde kans op:

- Een te hoog cholesterolgehalte.
- Borst- en darmkanker.
- Hartinfarct.
- Depressie.
- Diabetes.

Lees hier verder.
© gezondheidsplein
Deel dit bericht
slapen
nachtrust
gezondheid
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?