19
beauty
Voor- en nadelen van harsen en laserontharing
Veel dames maken de laatste tijd steeds meer gebruik van laserontharing en waxing.
Beide methodes verwijderen lichaamshaar. De een verwijderd lichaamshaar definitief en bij de ander blijft het 3-5 weken weg. Wat is nu eigenlijk beter en gezonder voor het lichaam? Laserontharing of waxing?

Waxen
Bij waxen oftewel harsen wordt er met behulp van hete hars ongewenst of overtollig haar verwijderd. Deze verwijdert ook de wortel waardoor haartjes pas na weken terug kunnen komen. Met stroken papier of harsstrips worden de haartjes uit het lichaam getrokken. Harsen wordt vaker aangeraden dan scheren en epileren. Een voordeel van harsen is dat er weinig ingegroeide haartjes ontstaan.

Ook worden de haartjes naarmate de tijd vordert dunner en lichter van kleur. Waxen kent ook enkele nadelen. Een daarvan is dat het pijnlijk is en niet op alle plekken mag worden uitgevoerd. Voor dames met een lage pijngrens is harsen dan ook niet aangeraden. Ook mogen lichaamsdelen met puistjes, moedervlekken of irritaties niet gewaxt worden. Hierdoor is waxen niet geheel een nauwkeurige manier van ontharen.

Laserontharing
Laserontharing lijkt in eerste instantie een ideale vervanger voor het harsen. Laserontharing gebeurt per vierkante centimeter waardoor het veel nauwkeuriger haartjes verwijdert dan bij het harsen. Door de hitte van de laser wordt de haarwortel van binnenuit vernietigd. Er wordt gezegd dat na enkele behandelingen haartjes definitief verdwijnen. Ook is pijnloos en preciezer. Net als harsen kent ook laserontharing zo zijn nadelen.

Niet elk huidtype is hiervoor geschikt. Dames met een lichte huid en lichte kleur beharing, zijn al niet geschikt voor deze behandeling. Daarnaast moeten haartjes donker blijven, waardoor epileren en harsen niet is toegestaan gedurende de behandeling. Er wordt gezegd dat door middel van laserontharing haren definitief verwijderen. In de meeste gevallen blijft er 25-30% van de haartjes bestaan en in meerdere gevallen ontstaat er op andere plekken op het lichaam meer haargroei.

Net als waxen kent ook laserontharing zo zijn tekortkomingen. Het is dus van belang om te kijken naar jouw huidtype, kleur van het lichaamshaar en de te behandelende zone om zo te beslissen welke van de twee methodes het meest geschikt is voor jouw lichaam.
Deel dit bericht
laseren
waxing
haar
19 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?