Op deze leeftijd zijn we het gelukkigst
family
0
Volgens een uitgebreide studie van het Londense Centre for Economic Performance zijn we het gelukkigst op 23 en 69 jaar.
Rond ons 55ste zijn we minder tevreden en na onze 75ste verjaardag gaat het met ons gevoel van voldoening steeds verder bergaf. De Britse onderzoekers bestudeerden het geluk van meer dan 20.000 mannen en vrouwen tussen 17 en 85 jaar. Uit de studie blijkt dat jonge twintigers hun toekomst te rooskleurig zien en na hun 23ste gaat het met hun verwachtingen steeds bergaf.

Op hun 55ste bereikt dat gevoel van tevredenheid een dieptepunt, want dan is de spijt over niet vervulde dromen het grootst. Gelukkig neemt die voldoening daarna opnieuw toe en piekt dat gevoel op je 69ste verjaardag nog eens. Mensen van 68 onderschatten hun toekomstige geluk met 4,5 procent, waardoor ze minder snel teleurgesteld worden.

Deze resultaten bevestigen voorgaande onderzoeken die beweren dat ons geluksgevoel een U-vormig patroon volgt, met een hoogtepunt op 23-jarige leeftijd en een tweede piek na ons pensioen. Dit patroon werd bij de bevolking van meer dan vijftig landen vastgesteld.

Op welke leeftijd voelde jij je het gelukkigst?
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
geluk
leven
oud
jong
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?