8
family
Suppersnelle schoonmaaktips
Naast onze drukke baan en ons sociaal leven is er nog zoiets als het schoonmaken van je huis.
En nee dit staat niet op ons lijstje van favoriete bezigheden. Maar waarom zou je lang bezig moeten zijn met je huishouden? We hebben echt wel wat beters te doen, daarom heeft onze redactie 7 supersnelle schoonmaaktips van huishoudexpert Zamarra Kok voor je op een rij gezet.

1. Vieze gootsteen
Last van bruine aanslag in de gootsteen? Niet gaan schrobben. Spuit wat onverdund bleekmiddel in de bak, verdeel het goed met de afwaskwast en laat dit twee minuten intrekken. Naspoelen met water en de gootsteen glimt je tegemoet.

2. Uitgekookt
Vies vaatdoekje? Gooi het met de afwas in de vaatwasmachine. Kies voor een programma van minstens zestig graden, dat doodt alle bacteriën. Om te voorkomen dat het doekje door de vaatwasser gaat zwerven, kun je het vastzetten met een plastic wasknijper (geen houten knijper, die overleeft zo’n hete douche niet)

3. Toilet in 1,5 minuut
Snelle opfrisser voor de wc: spuit wat toiletreiniger in de pot en verdeel het met de toiletborstel. Maak met een wegwerpdoekje spoelknop van het toilet, de rand en de wc-bril schoon. Pak een schoon doekje voor het afnemen van de kraan, het lichtknopje en de deurknop. Wc doortrekken terwijl je borstelt en klaar!

4. Het bed
Je bespaart tijd door het beddengoed af te halen en dan in één keer te wassen en te drogen. Als je daarna meteen het bed weer opmaakt met het schone beddengoed, win je tijd omdat je de was niet hoeft te vouwen.

5. Sneller strijken
Wist je dat strijken een stuk sneller gaat als je een laagje zilverfolie onder het overtrek van de strijkplank aanbrengt? De folie geleidt de warmte en de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

6. Zonder sop
Schoonmaken gaat razendsnel en hygiënisch met een sproeiflacon schoonmaakmiddel. Sopjes raken namelijk al snel verontreinigd met vuil. Bij de sproeimethode moet je trouwens ook opletten dat je het vuil niet verspreidt: spoel het doekje daarom regelmatig uit onder stromend water.

7. Mét microvezels
Door de komst van de microvezeldoekjes is poetsen een makkie geworden. Microvezels hebben speciale groeven die vuil en vet werkelijk opscheppen en in het doekje trekken, in plaats van het vooruit te schuiven. Een ouderwets schoonmaakdoekje is pas weer bruikbaar nadat je het in de wasmachine hebt gewassen. Het microvezeldoekje kun je onder de kraan uitspoelen en is direct weer bruikbaar.

Heb jij nog schoonmaaktips? Deel ze dan hieronder.
© Telegraaf
Deel dit bericht
vrouwen
schoonmaken
druk
8 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?