Kip steeds geliefder in Nederland
cuisine
61
Nederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar voor een recordbedrag aan kip uitgegeven.
Huishoudens kochten in totaal voor 290 euro aan kip, 3,7 procent meer dan in dezelfde periode van 2012. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK, in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren. Ook de hoeveelheid geconsumeerde kip nam tussen januari en juni toe, met 1,1 procent. Dat de bestedingen sterker groeiden dan de consumptie is volgens GfK het gevolg van stijgende voerprijzen en de opkomst van het scharrel- en biologische assortiment.

Daardoor steeg de gemiddelde prijs van kip. De stijging in verkochte volumes wordt volgens belangenorganisatie Wakker Dier volledig veroorzaakt door een toename in de verkoop van scharrel- en biologische kip. Sinds de start van de plofkipcampagne van Wakker Dier in 2011 is de verkoop van de diervriendelijker kipsoorten namelijk met tachtig procent gestegen.

Wakker Dier wijst daarbij op recentelijk gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau IRI Nederland. Daaruit blijkt ook dat de verkoop van de zogenoemde plofkip het afgelopen halfjaar met zes procent is gedaald ten opzichte van 2011.
© Novum
Deel dit bericht
nederland
kip
iri
eten
vlees
61 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?