31
family
Tips voor het zoeken van de juiste man of vrouw
Tips bij het kiezen van een juiste huwelijkskandidaat: soms zien we door de bomen het bos niet meer.
Met name als het gaat om het vinden van een geschikte partner om de rest van je leven mee te delen. Naast de belangrijkste punten zoals geloofsbelijdenis, betrouwbaarheid en behulpzaamheid, zijn er nog genoeg andere zaken waar je aandacht aan moet besteden voordat men in het huwelijksbootje stapt. Hieronder vind je enkele punten die je wellicht kunnen helpen bij jouw zoektocht.
 
Bereidheid
Het is belangrijk om zowel bij jezelf als bij je huidige partner na te gaan of jullie beiden bereid zijn om levenslang aan elkaar verbonden te zijn. Scheidingen zijn soms onnodig en kunnen voorkomen worden, door goed na te denken of je de rest van je leven met één bepaald persoon wilt delen. Daarnaast is het belangrijk om open en vertrouwd naar elkaar toe te zijn en om bereid te zijn samen een toekomst op te bouwen.

Doelen
Een van de belangrijkste punten in een huwelijks is het bereiken van gezamenlijke doelen. Het is moeilijk om de rest van je leven met een persoon te delen die een andere kijk op het leven heeft en die andere doelen wilt bereiken. Vraag je partner daarom ook altijd wat hij of zij van het leven verwacht en eruit wilt halen.

Volwassenheid
Elk huwelijk heeft volwassenheid nodig en is niet weggelegd voor personen die nog niet weten wat ze willen. Je moet daarom bij jezelf én bij jouw partner nagaan of jullie wel volwassen genoeg zijn en de rijpheid bezitten die jullie nodig hebben om een huwelijk tot een succes te maken en om elkaar in zware tijden te ondersteunen.
 
Wat is voor jou het belangrijkst tijdens de zoektocht naar een goede echtgenoot of echtgenote?
Deel dit bericht
trouwen
huwelijk
bruiloft
geluk
liefde
31 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?