4
cuisine 4 Oct '13 14:53
Veel gesjoemel met etiketten op voedsel
Etiketten op voedingsproducten zijn lang niet altijd juist.
Uit onderzoek van de Consumentenbond bleken bij bijna alle onderzochte producten fouten op het etiket te staan. D66 heeft laten weten Kamervragen te stellen over het onderwerp. Ook 'gerenommeerde' bedrijven als Hak en HEMA nemen juiste etikettering volgens de Consumentenbond niet serieus. Vaak kloppen de percentages van de ingrediënten niet of worden ingrediënten niet genoemd.

Volgens de Consumentenbond controleert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de etiketten nauwelijks. De bond schrijft dit toe aan de 'desastreuze' bezuinigingen op de toezichthouder. De Consumentenbond dringt er bij minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) op aan de capaciteit bij de NVWA op orde te brengen. De bond hekelt het 'doorgeslagen vertrouwen van de overheid in zelfregulering in de levensmiddelenbranche terug te draaien'.

Eerder deze week kondigde het kabinet aan met een plan te komen om het toezicht van de NVWA te verbeteren. In een rapport van de Stichting Maatschappij en Veiligheid wordt gesteld dat in tien jaar tijd zo veel is bezuinigd op de NVWA dat de dienst nauwelijks ergens de tanden in kan zetten.
© Novum
Deel dit bericht
etiketten
voedsel
fraude
hema
hak
consumentenbond
4 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?