2
cuisine
Eerlijke couscous helpt Marokkaanse vrouwen op weg (video)
Een mooie onderneming zorgt met een bijzonder plan voor economische integratie van vrouwen op het platteland in Marokko.
De Marokkaanse Starterscup werd door onderneming Looly's gewonnen en dat is niet meer dan terecht. Het concept is wereldwijd een voorbeeld voor duurzame bedrijven die ook maatschappelijk een steentje bijdragen. Looly's maakt verschillende soorten couscous van goede kwaliteit en richt zich op het bestrijden van armoede en het bevorderen van economische en sociale integratie van vrouwen op het platteland.

Door vrouwen, voor vrouwen
Lamiaa Bouhamidi is medeoprichtster en stelt dat haar Looly's het concept fairtrade gebruikt en daar profiteren Marokkaanse vrouwen van. Het bedrijf heeft ongeveer dertig vrouwen in dienst in de buurt van Sidi Kacem, die hierdoor een fatsoenlijk levensonderhoud verkrijgen. Ze wil met het product couscous een nieuwe weg inslaan en interessant maken voor Britse en Amerikaanse consumenten.

Met een mooie verpakking, een fris merk en vooral veel marketing wil ze het product op de kaart zetten. Anders dan andere bedrijven gaat een groot deel van de winst naar sociale projecten. Looly's stopt 40% van de winst in sociale programma's zoals huisvesting, onderwijs voor kinderen en goede gezondheidszorg voor werknemers.

Deel dit bericht
marokko
loolys
couscous
keuken
eten
duurzaam
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?