48
beauty 12 Dec '13 15:25
Leven Marokkaans meisje is een hel door 'mannelijk uiterlijk' (video)
De jonge Shadia heeft een ander uiterlijk dan de gemiddelde jonge vrouw in Marokko. Door haar opvallende verschijning krijgt ze dagelijks te maken met spot en zelfs geweld.
Shadia is in de bloei van haar leven maar heeft door haar uiterlijk elke dag moeite om de deur uit te gaan. Volgens de Marokkaanse krant die het verhaal publiceerde heeft de jongedame last van onevenwichtigheden in haar geslachtshormonen. Sinds jonge leeftijd ervaart ze bijna dagelijks de pijn door haar mannelijke gezicht en bouw. De jongedame uit Nador zegt nooit verwacht te hebben dat haar uiterlijk tot een hels leven kan leiden. 

Kinderlokker
Alle ellende begon in 2011, toen Shadia nietsvermoedend met haar nichtje op straat liep. De dag viel samen met de parlementsverkiezingen tijdens de Arabische Lente in Marokko. Leden van een partij die op dat moment campagne aan het voeren waren vermoedden dat er een kinderlokker in de buurt is. Hij zou verkleed als vrouw kinderen ontvoeren om hen vervolgens te verkrachten. In werkelijkheid ging het om de onschuldige Shadia.

Toen een menigte Shadia zag stormde deze op haar af. Vervolgens kreeg ze rake klappen van de toegestroomde menigte. Het was de politie die redding moest brengen en de groep uiteen dreef. Shadia's leven werd gered maar moest voor verhoor toch mee naar het bureau. Daar werd ze niet vrijgelaten. Het geluk stond wederom aan haar kant toen een agent haar onschuld bevestigde. Hij had gehoord over een jonge vrouw met een bijzonder uiterlijk. 

Volgens de krant zou Shadia ook tijdens de arrestatie geslagen zijn.

Nikaab
Haar leven veranderde sinds deze dag in een nachtmerrie. De genadeloze klauwen van de maatschappij dwongen haar ertoe de nikaab te dragen wanneer ze van plan is haar woning te verlaten. Enkele verenigingen hebben de handen ineengeslagen om de autoriteiten ertoe te dwingen een onderzoek in te stellen. Meer dan zestig organisaties hebben de petitie getekend. Zij eisen dat de mishandelaars, inclusief agenten ter verantwoording worden gebracht voor hun daden in 2011.

Hoewel de gebeurtenissen van jaren geleden dateren is de hulp voor het meisje volgens de krant Al Akhbar nu pas op gang gekomen. Andere maatschappelijke organisaties zijn een geldinzamelingsactie gestart. Met het geld willen ze een operatie voor Shadia bekostigen.

Deel dit bericht
marokko
marokkaans
uiterlijk
man
schoonheid
48 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?