0
cuisine
Arganolie steeds vaker in keuken gebruikt
Arganolie is dé smaaksensatie voor culinaire fijnproevers is een exclusief en gezond alternatief voor olijfolie.
Steeds meer topchefs van diverse keukens hebben de pure smaak van arganolie ontdekt. De toepassingen in de keuken zijn eigenlijk onbeperkt, omdat de olie de smaak van uw basisingrediënten versterkt. Culinaire arganolie hoort zeker in alle keukens thuis. 

Gezond en lekker
Arganolie zit boordevol gezonde vitamines. Het bevat zelfs twee keer zoveel vitamine E als olijfolie. Daarnaast is het rijk aan onverzadigde vetten en omega 6 en 9. Wetenschappelijke studies tonen aan dat één lepel per dag zelfs het cholesterol verlaagt.Culinaire arganolie heeft een nootachtige geur, denk aan walnootolie en hazelnootolie, maar dan anders en nog lekkerder. Arganolie is ideaal om gerechten nadat ze klaar zijn te perfectioneren of gewoon heerlijk op een zondagmorgen als dip met vers gebakken warm brood. 

Niet geschikt om in te bakken en braden
Hoewel het wel kan, heb je er niets aan. Oliën die veel meervoudig onverzadigde vetten bevatten mogen namelijk niet worden verhit. Arganolie is wel uitstekend te gebruiken om mee te stoven, denk daarbij aan stoofschotels of tajines. Giet bovendien een beetje arganolie over je spruitjes of spinazie en in soepen zoals bloemkoolsoep en zelfs erwtensoep. Arganolie is ook lekker in combinatie met sterke kazen zoals geitenkaas.

Wat is het verschil tussen cosmetische arganolie en culinaire arganolie?
Bij het maken van culinaire arganolie worden de argannoten eerst geroosterd, vervolgens tot een kleverige pasta vermalen waar de olie vervolgens uit gewonnen wordt. Door het roosteren krijgt de olie een nootachtige geur en heerlijke smaak. Bij de cosmetische variant worden de argannoten niet geroosterd maar direct koudgeperst en ontbreekt de sterke nootachtige geur en heerlijke smaak.

Tot slot nog een tip: meng dikke yoghurt met wat honing en een scheutje arganolie. Heerlijk!

Goedkoop inslaan?
Koop nu Culinaire Arganolie met extra korting exclusief op www.marokkoplaza.nl.
Deel dit bericht
arganolie
voeding
gezondheid
olijfolie
olie
marokko
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?