10
beauty
Bizarre trend om af te vallen: katoen slikken
Een nieuwe trend onder kinderen en jongeren om snel gewicht te verliezen is opgedoken. De jongeren dippen katoenen watjes in sinaasappelsap en eten dit vervolgens op.
Het fenomeen is zich snel aan het verspreiden onder jongeren wereldwijd. Hoewel het uiterst gevaarlijk is, nemen jongeren de waarschuwingen met een korreltje zout. In sinaasappelsap doordrenkte watten zouden een verzadigd gevoel opleveren waardoor er geen verlangen is naar ander voedsel. Deze trend werd snel opgepikt door vele tienermeisjes die dun willen zijn ten koste van alles. 

Facebookgroepen en Youtube-video's leggen uit hoe tienermeisjes deze ‘truc’ moeten uitvoeren. Brandi Koskie, een journalist gespecialiseerd in voedingsleer, trekt aan de bel. 'Ik heb nog nooit eerder zoeits gezien. Er is niks positiefs aan deze trend.' De specialist probeert de absurditeit van deze trend in te laten zien. Deze mening wordt gedeeld door Dr. Ovidio Bermudez, die de gevaren van deze praktijk benoemde. 

'Het kan leiden tot verstopping van het darmkanaal en bij volledige obstructie kan het leven van de persoon in gevaar zijn.' Hij voegt eraan toe dat jongeren tijdens het slikken kunnen stikken.
Deel dit bericht
afvallen
dieet
gezondheid
katoen
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?