Vijf apps die je motiveren bij het sporten


4
beauty
Januari is de maand van de goede voornemens, en voor de gemiddelde Vlaming behoort ook 'meer sporten' tot die categorie.
Deze vijf sportieve applicaties voor smartphone of tablet motiveren je met veel lawaai en talloze tellers, of maken de inspanning - in elk geval mentaal - iets lichter.

1: Nike + Running
Een eenvoudige applicatie voor wie graag gaat joggen en achteraf een gedetailleerd overzicht wil van de route, het aantal kilometers, je snelheid én de hoeveelheid verbrande calorieën. Je hoeft heel weinig informatie in te voeren, waardoor deze app zeer gebruiksvriendelijk is. Pluspunt voor social media-verslaafden: je kan via het netwerk van deze app ook vrienden of een avn de zeven miljoen andere gebruikers uitdagen. 

Gratis via iTunes of via Google play voor Android

2: Fitocracy
Het sociale netwerk bij uitstek voor wie van fitness houdt. Je komt via deze app zowel in contact met lotgenoten op of onder de toestellen als met experten, die je met advies en tips bijstaan. De applicatie wil mensen motiveren, en is daarom opgezet als een spel waarin je je (achter- of) vooruitgang kan aangeven, een aantal uitdagingen kan opstellen om ze vervolgens in ruil voor extra punten te vervullen. Gebruikers kunnen ook video's en tips in de app achterlaten.

Gratis via iTunes of Google play voor Android

3: Myfitnesspal
Deze applicatie telt elke calorie die je naar binnenspeelt, en herkent duizenden soorten eten en drankjes - tot jouw favoriete koffie bij Starbucks toe. Op die manier houdt hij je voedingspatroon, in combinatie met je fitnessprogramma, nauwlettend in het oog. De perfecte calorieteller voor wie het sporten graag met een gezond eetpatroon combineert.

Gratis via iTunes of Google play voor Android

4: Viewranger Outdoors GPS & Maps
De perfecte app voor wie het wat meer mag zijn dan een work-out op de loopband: de applicatie localiseert de dichtstbijzijnde routes om te fietsen, wandelen, zwemmen, lopen of zelfs paardrijden rondom de plek waar jij en je smartphone je bevinden. Zelfs vogelspotten is een optie, voor een minder sportieve pauze tussendoor. En zonder af te willen schrikken: de app weet ook de dichtstbijzijnde hulpposten te localiseren.

Gratis via iTunes of Google play voor Android

5 Tempo Run
Wetenschappers aan de universiteit van Brunel ontdekten dat muziek beluisteren tijdens een inspanning het uithoudingsvermogen met 15 procent kon verhogen. En dan gaat het niet alleen over jouw favoriete muziek, maar ook (en vooral) over het juiste tempo van de plaatjes. 120 tot 140 beats per minuut zou het perfecte looptempo zijn. Moeilijk om zelf uit te zoeken welke nummers op je iPod daaraan voldoen, en dus doet deze app het in jouw plaats. De applicatie ordent je muziekbibliotheek op tempo, waardoor je voor elke inspanning (lopen of wandelen, bijvoorbeeld) de juiste snelheid kan selecteren.

2,69 euro via iTunes  
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
gezondheid
sporten
app
4 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?