0
beauty
Denkfouten die je dieet verpesten
Afvallen draait niet alleen om strengere eetgewoontes en meer beweging, maar ook om hoe je over jezelf denkt.
Hoe je mentaal in elkaar steekt is ook zeer belangrijk tijdens een succesvolle dieet. Dat zorgt er mede voor of jij je doelstellingen haalt of niet, meldt het AD. Negatieve gedachtes over jezelf kunnen behoorlijk zwaar zijn maar deze vallen zeker te overwinnen. Dit zijn de mentale fouten die je zeker niet moet maken tijdens het afvallen. 


Zelfkritiek
Een gezonde levensstijl is amper vol te houden wanneer je jezelf overspoelt met negatieve gedachten. Denk maar aan schaamte over je eigen lichaam of die zoete zonde waar je toch aan hebt toegegeven. Volgens gezondheidspsychologen saboteert zelfkritiek je goede voornemens als geen ander. Leg je focus daarom liever op wat je wil bereiken en wees lief voor jezelf.

Ongeloof
Veel mensen die al jaren worstelen met hun gewicht, kunnen zich vaak de gezonde, fittere versie van zichzelf niet eens voorstellen. Toch is zeker zijn van je stuk en geloven in je missie een broodnodig begin van het traject. Een handig hulpmiddeltje is een inspirerende collage met foto's, woorden of stukjes tekst die je persoonlijke doelen perfect belichamen.

Weegschaalstress
Soms moet je gewoon afstappen van de gedachte 'meten is weten'. Je gewicht zegt namelijk absoluut niet alles. In plaats van je te frustreren in het feit dat het getalletje niet snel genoeg zakt, zou je beter fier zijn op de dingen die je ondertussen wel bereikt. Kleren die beter zitten of meer energie zijn ook resultaten van je volharding. 

Daarbij aansluitend zijn eigenlijk alle vormen van stress een domper op je dieet. Wanneer je cortisolwaarden (het stresshormoon bij uitstek) stijgen, krijgt je vetverbranding volgens sportexperten rake klappen. Daarom is het belangrijk dat je alles niet overanalyseert. Stel haalbare doelen op en geef je hoofd voldoende rust.

Heb jij weleens last gehad van bovenstaande foutjes?
© AD
Deel dit bericht
dieet
afvallen
gezondheid
eten
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?