0
fashion 17 Jan '14 15:44
Liefhebbers opgelet: Amsterdam week lang in teken van mode
Amsterdamse modeliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. De hoofdstad staat vanwege de Amsterdam International Fashion Week van 17 tot en met 27 januari in het teken van de mode.
Liefhebbers kunnen zich vermaken met tentoonstellingen, films en feesten geheel in het teken van hun favoriete onderwerp. De modeshows van ontwerpers gaan dinsdag van start op het Westergasfabriekterrein. De modeweek gaat vrijdag van start met een evenement dat enkel toegankelijk is voor genodigden. Vanaf zaterdag kunnen fans dagelijks naar activiteiten op verschillende locaties. 

Zo is er die dag in het Amsterdam Museum een tentoonstelling van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng, worden er dinsdag modefilms gedraaid in het Ketelhuis en is er donderdag een feest in het Concertgebouw. De shows op de catwalk, die enkel voor genodigden en prijsvraagwinnaars toegankelijk zijn, gaan dinsdag van start. Mattijs van Bergen toont die avond als eerste zijn herfst- en wintercollectie. 

Ook het Britse schoenenmerk Clarks, de Amsterdamse Tony Cohen en Edwin Oudshoorn zijn met shows te zien. In totaal vinden er 27 modeshows plaats. De Fashion Week wordt afgesloten met een show van het zussenduo Spijkers en Spijkers. De herfst- wintereditie van de modeweek vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Ook wordt er elk jaar een lente- en zomerweek gehouden. 

De Fashion Week wordt sinds 2004 georganiseerd, destijds vonden slechts drie modeshows plaats. Ook in andere steden vinden jaarlijks Fashion Weeks plaats. De meest belangrijke zijn in Milaan, New York, Parijs en Londen. Ook in onder meer Berlijn, Dubai, Sydney en Tokyo kunnen modeliefhebbers zich een week lang vergapen aan hun favoriete ontwerpers. 
© Novum
Deel dit bericht
amsterdam international fashion week
mode
kleding
shoppen
design
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?