Vrouwen hebben gelijk: mannen inderdaad vergeetachtiger


24
family
Wat veel vrouwen al wisten, blijkt nu uit wetenschappelijk onderzoek naar voren te komen: mannen zijn vergeetachtiger dan vrouwen.
In het onderzoek werden enkele vragen gesteld die allen betrekking hadden op het geheugen. Bijvoorbeeld: Kost het je vaak moeite om dingen te herinneren? Het bleek dat mannen hier de meeste problemen mee ondervonden. Vrouwen ervaren weliswaar dezelfde problemen, maar in mindere mate dan hun mannelijke tegenhangers. 

Hoe ouder hoe vergeetachtiger
Zoals verwacht nemen de geheugenproblemen toe naarmate mensen ouder worden. Echter blijkt die toename niet zo fors als aangenomen wordt. Zo blijken vrouwen op hun dertigste even vergeetachtig te zijn als op hun vijftigste. En vergeten mannen op hun dertigste net zo veel als op hun zestigste. Opvallend is dat opleidingsniveau ook van invloed blijkt te zijn: hoger opgeleiden vergeten minder dan lager opgeleiden. 

Ook wanneer mensen angstig of depressief waren, bleken ze meer te vergeten dan anderen. Er is meer onderzoek naar de redenen hoe dit precies kan en of mensen met geheugenproblemen op jonge leeftijd wellicht ook meer kans hebben op dementie. 
© Gezondheidsplein
Deel dit bericht
mannen
vrouwen
vergeetachtig
dementie
24 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?