2
fashion 5 Feb '14 16:57
Langere openingstijden Amsterdamse winkels van de baan
Nadat geen enkele ondernemer tijdens een test gebruik maakte van de mogelijkheid 24 uur per dag open te zijn, lijkt de mogelijkheid 's avonds te winkelen definitief van tafel.
Wethouden Carolien Gehrels heeft zich vorig jaar ingezet het mogelijk te maken voor bepaalde winkelstraten om 24 uur per dag open te zijn. Nu een jaar later, de resultaten bekend zijn, kan de wethouder wel opmaken dat de ondernemers niet staan te popelen op vrije openingstijden, zo schrijft De Telegraaf. 

De proef werd gehouden bij ondernemers aan de Arenaboulevard, de Amsterdamse Poort, de Van Baerlestraat en de PC Hooftstraat. Verrassend genoeg is dus ook de Amsterdamse fashion-straat niet op een ander tijdstip open geweest. Waarom de ondernemers de mogelijkheid niet hebben benut is nog niet bekend. Mogelijk neemt het teveel kosten en gevaren met zich mee. 

Volgens middenstandsvereniging MKB had deze proef beter in het centrum plaats kunnen vinden. Hier leeft het ’s nachts namelijk meer dan de bovengenoemde straten. Hiermee kunnen we dus concluderen dat de openingstijden de komende tijd niet zullen veranderen. 

Zou jij iets zien in nachtshoppen?
Deel dit bericht
amsterdam
winkelen
openingstijden
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?