3
beauty
'Niet bewegen is het nieuwe roken'
Bewegen is de belangrijkste middel in het afvallen en gezonder leven. Met de volgende tips moet dat zeker lukken.
Gebruik uw eigen kracht
Maak tijdens de krachttraingingen gebruik van jouw eigen lichaam. Materialen zijn soms handig maar zeker niet essentieel.
De meeste oefeningen kan je doen met jouw lichaam als weerstand. Het is belangrijk om niet lange uren achter elkaar te trainen want kort en heel entensief werpt meer vruchten af. 
Dit zijn de vijf beste huiskameroefeningen:

Opdrukken
Leun op handen en knieën en, als het goed gaat, op handen en voeten. Houd je rug recht en span de buikspieren aan, zodat de rug recht blijft. Zak door de ellebogen en druk je weer op. Probeer het aantal opdrukken op te voeren. Met deze oefening train je je borst, buik en schouders.

Dips
Gebruik een stoel. Zet je handen achter je op de stoelzitting en strek de benen naar voren. 
Adem diep in en zak door je armen naar beneden tot je ellebogen in een hoek van 90 graden zitten. Druk jezelf op naar de beginhouding. Van deze oefening worden de achterkanten van je armen (de ‘kipfiletjes’) steviger.

Uitstappen
Sta rechtop met de voeten op schouderbreedte. Stap afwisselend met het linker- en met het rechterbeen naar voren. 
Houd het voorbeen in een hoek van 90 graden, het onderbeen van je gestrekte achterste been raakt bijna de vloer en het bovenlichaam blijft rechtop. Goed voor billen en bovenbenen.

Kniebuigingen
Sta rechtop en kijk recht vooruit. Zet de voeten op schouderbreedte. Beweeg de heupen naar achteren, alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten. Buig de knieën en kom daarna weer rustig omhoog. Herhaal de oefening. Van deze oefening worden de bovenbenen en de bilspieren sterker.

Buikspieroefeningen
Lig vlak op de rug met je knieën gebogen en de armen achter je hoofd. Breng je hoofd omhoog door de schouders van de grond te tillen. Span de buikspieren goed aan. Van deze oefening worden de buikspieren sterker.

Zoek uitdaging
Door steeds de zelfde oefeningen te herhalen raakt jouw lichaam gewend aan de beweging en krachtsinspanning van de oefening.
Daarom is het van groot belang om de oefeningen af te wisselen. Een nieuwe looproute tijdens het hardlopen kan mentaal ook voor een beter uithoudingsvermogen zorgen.

Vaker opstaan en minder luieren

Sporten is heel belangrijk in het afvallen en gezonder leven maar simpelweg bewegen en minder luieren op een comfortabele stoel is van even groot belang. Jaarlijks sterven er zelfs 5,3 miljoen mensen door te weinig te bewegen. Zitten kan dus wel dodelijk genoemd worden.
© Gezondheidsnet.nl
Deel dit bericht
gezondheid
sport
afvallen
bewegen
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?