9
fashion 7 Mar '14 11:59
Dit zijn de irritantste vrouwen van Nederland
De lezers van Nieuwe Revu hebben Barbie verkozen tot irritantste vrouwelijke BN'er.
Samantha de Jong, zoals de realityster eigenlijk heet, brak ooit door met het programma Oh Oh Cherso en maakt sindsdien realityshows. Feminist Asha ten Broeke staat op de tweede plek, gevolgd door presentatrice en model Sylvie Meis. Het 'juryrapport' van het weekblad is snerpend. 'Hoelang kun je een carrière rekken die is gebaseerd op het feit dat de wereld je gruwelend uitlacht? Lang, bewijst Barbie', valt te lezen. 

De 24-jarige Scheveningse wordt ook uitgemaakt voor 'domme nitwit' en 'vleesgeworden hyperventilerend dom blondje'. "Ze kan niks, is niet grappig en komt op televisie", oordeelt weer een andere lezer. Uiteraard worden ook de voorvallen in Barbies Haagse café aangehaald. Hier werd ooit een politie-inval gedaan vanwege vermeende banden met de hofstedelijke onderwereld, en werd het vrijgezellenfeest van zangeres Sieneke grondig verpest door een fikse vechtpartij. 

De beschrijvingen van de twee andere dames zijn ook niet mals. 'Okselhaar,' laat een lezer kort en bondig weten over Ten Broeke. Een ander is wat eloquenter. 'Elke keer als ik de naam van Asha op zie duiken (meestal in een verwerpelijk links medium, altijd met een verhaal waarin de vrouw ergens slachtoffer van is), ben ik blij dat seksisme en het beeld van de vrouw als nederige poetsvrouw zo onverwoestbaar is dat zelfs Asha daar niets aan kan veranderen.'

Sylvie
Meis werd door de kiezers 'een schijnheilige trut' genoemd. 'Het spat ervan af dat ze niet echt is', schrijft een van hen. 'Haar arrogantie maakt haar er niet bepaald aantrekkelijker op', oordeelt een ander. Zelfs een huilende Meis op tv wist de harten van de Nieuwe Revu-lezers niet te verwarmen. 

'Ik wil haar gewoon niet zien. Niet op tv, niet in mijn tijdschriften. Dat mens heeft werkelijk geen enkele inhoud.' Wat de jury betreft is het niet zo raar dat Rafaël van der Vaart het Meis inwisselde voor haar vriendin Sabia Engizek. 
© Novum
Deel dit bericht
barbie
irritant
tv
9 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?