3
family
Mannen en vrouwen gaan anders om met stress
Hoewel ieder mens anders om gaat met druk is er per geslacht wel een duidelijk verschil merkbaar. Zo worden mannen egocentrischer en vrouwen juist socialer van stress.
Het onderzoek is verricht door de universiteiten van Wenen en Freiburg. Er is onderzocht of de verwachting dat mensen onder druk minder empathisch zouden zijn inderdaad klopt. Mensen zouden onder stress hun ware gevoelens niet kunnen onderdrukken. Het onderzoek werd uitgevoerd door te zorgen dat de proefpersonen gestrest raakten. 

Dit werd gedaan door het moeten oplossen van een rekentaak en het moeten houden van een toespraak. Hierna vroegen de onderzoekers hen om bepaalde bewegingen te imiteren, hun eigen emoties en die van anderen te herkennen of om zich in het perspectief van iemand anders te verplaatsen, zo schrijft het AD.

Hieruit kwam naar voren dat mannen de taken minder goed wisten uit te voeren. Vrouwen waren juist in staat te excelleren. Wat precies de reden voor het verschil is tussen beiden geslachten kan nog niet worden verklaard. Volgens de onderzoekers kan het liggen aan de sociale vaardigheden van de vrouwen of aan het verschil in oxytocineniveau. Oxytocine wordt door onderzoekers in verband met sociaal gedrag gebracht. 
Deel dit bericht
vrouwen
mannen
stress
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?