Olijfolie goed voor je haar
beauty
15
Marokko is één van de grootste exportlanden ter wereld als het om olijfolie gaat.
El Ouzzania is bij de meeste Marokkanen dan ook niet uit de keuken te slaan. Olijfolie is waarschijnlijk één van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die er bestaan. Dit is met name omdat bij de verwerking geen chemische processen worden toegepast. Olijfolie is naast het bereiden van maaltijden ook zeer geschikt voor uitwendig gebruik. 

Je kunt er namelijk een haarmasker van maken. Het is tenslotte goed voor het haar en kan zorgen voor een mooi resultaat. Er zijn verschillende manieren om olijfolie in je haar te gebruiken.

Voordelen van olijfolie:
- Olijfolie in je haar voorkomt dat je haar futloos en beschadigt raakt. De meeste vrouwen stijlen, föhnen en wassen het haar vaak en daarom is olijfolie dus een mooi alternatief om het haar bescherming te bieden
- Het helpt om je haar zacht te maken, het verbetert de sterkte van je haar en bovendien voorkomt het roos. 
- Olijfolie helpt bij het zacht maken van het lichaam. Het versterkt de nagelriemen. Is je lipbalsem op? Smeer dan wat olijfolie op je lippen voor een zacht en glanzend resultaat. 

Hoe gebruik ik het?
Er zijn verschillende manieren om je haar met olijfolie te behandelen. Wat je wel goed moet onthouden is dat olijfolie een manier nodig heeft om door te dringen tot de haarwortel. Dit kan zowel met droog als met nat haar. Je begint met het opwarmen van de olijfolie. Verwarm ongeveer een half kopje olijfolie in een kom of beker. Laat de olijfolie warm worden, maar pas op dat het niet te heet wordt. 

Mocht je haar al sterk genoeg zijn of heb je voorkeur voor een lichtere behandeling, voeg dan kokos, zoete amandel en jojoba olie toe. Zodra de olijfolie op warm is, breng je de olie aan in je haar. Vervolgens masseer je het rustig in en de beste manier om dit te doen is om een beetje olijfolie tussen de palmen van je handen te wrijven en er vervolgens met je vingers door je haar heen te gaan. Begin bij de wortels en werk dan langzaam de rest af.

Nadat je de olijfolie in het haar hebt aangebracht heeft het tijd nodig om goed te kunnen inwerken. Wikkel je haar vervolgens in een douche-cap. Zorg ervoor dat het haar helemaal bedekt is zodat de olijfolie goed kan intrekken. Laat het vervolgens tussen de 30 en 45 minuten zitten. Was je haar daarna goed uit met lauw water en een beetje shampoo. 

Droog je haar met een handdoek en kam je haar pas als het goed droog is.

Wat zijn jouw ervaringen met olijfolie? 
Deel dit bericht
marokko
el ouzzania
olijfolie
haar
voedingsmiddelen
15 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?