10
family
Buikslapen zorgt voor lichamelijke klachten
Slapen op de buik is bij veel moslims al bekend als verboden terrein. Dit om de simpele reden dat het voor lichamelijke klachten en nachtmerries zorgt.
De meesten van ons kregen vanaf jongs af aan van onze ouders al te horen dat buikslapen slecht is. Waarom is het zo slecht en wordt het zelfs binnen de islam aangeraden om dit zoveel mogelijk te vermijden?

Variatie goed voor rug
'Buikliggen is een manier van liggen, dat Allah verafschuwt.' Hier zijn verschillende overleveringen over terug te vinden die dit bevestigen. Maar waarom is buikliggen nou zo slecht? Bij het zitten is variatie goed voor de rug. Mensen die op hun buik slapen hebben namelijk de neiging om in dezelfde houding te blijven liggen.

Rug-en nekklachten
Zodra je slaapt op de buik, komt je nek in een sterke draai te liggen. Als je jong bent vormt dit meestal niet meteen een probleem, maar op de lange termijn kan dit tot vervelende situaties leiden. Je ligt namelijk met een holle rug en vroeg of laat zal deze houding rug-en/of nekklachten geven.

Beste slaaphouding
Rug- en zijliggers bewegen ongemerkt zo’n 60 keer per nacht, wat dus goed is voor je rug. Heb je kinderen? Het is dan verstandig om dit in een vroeg stadium in de gaten te houden, zodat ze deze verkeerde slaaphouding niet zelf aanleren.

De beste slaaphouding is uiteraard op de rechterzij. 
Deel dit bericht
slapen
islam
buik
gezondheid
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?