Jouw kamer in Marokkaanse stijl, zo doe je dat!
fashion
10
Wil jij een exotische en romantische sfeer à la Arabian nights in je kamer? Volg dan deze stappen.
1. Warme kleuren
Verf je kamer in warme kleuren. Dit is een belangrijke stap in een Marokkaanse kamer. Om de ‘feeling’ te krijgen, moet je vooral rijke kleuren uitkiezen. Marokko is een grote handelscentrum. Denk aan de vele specerijen die ze hebben en haal daar je inspiratie uit. Saffraan goud en warme rode kaneel zijn enkel wat voorbeelden.

2. Vergeet je plafond niet
Verf naast de muren ook het plafond. Het is de extra moeite meer dan waard. In een kamer vol met rijke kleuren, oogt een witte plafond al gauw onaantrekkelijk en niet echt af. Je kunt hiervoor dezelfde kleur gebruiken als op de muren of een andere kleur wat er in de buurt komt. Als je muren bijvoorbeeld een stoffig oranje kleur hebt gebruikt, dan kun je kiezen voor een stoffig oranje-rode kleur voor het plafond. 

Je wil net genoeg contrast hebben om voor een soort ‘diepte gevoel’ te zorgen. Variatie is leuk, maar wees voorzichtig met het kiezen van een kleur voor je plafond dat heel erg anders is dan de kleur op je muur. Je kunt later nog genoeg variëren met kleuren.

3. Randen verven
Verf alles waar je met je kwast op uit kunt leven. Denk aan de plinten, randen van je raam en de deur. Onthoud, je wil niks wit laten. In Marokko zegt men dat een blauwe deur geluk brengt, maar laat dit je niet beperken in je kleurkeuze. Je kunt voor de randen kiezen voor een kleur dat voor een contrast zorgt met je muren en plafond (dit word je accent kleur).

Kies voor dezelfde kleur met een lagere toon. Als de muren en het plafond een gedempte kleur hebben, let er dan op dat de randen niet een te harde kleur krijgen. Als je het niet zeker weet, vraag dan om advies bij de speciaalzaak.

4. Shopping time!
Koop nieuwe meubilair. Als je op zoek bent naar unieke spullen dan zijn tweede hands winkeltjes of vlooienmarkten zeker een optie. Terwijl je aan het winkelen bent kun je het best op zoek gaan naar ingewikkeld gesneden houtwerk, aparte ontwerpen en decoratieve metaalbewerking. Grijp deze wanneer je kunt!

5. Accessoires
Dit is misschien wel het leukste gedeelte, want nu ga je je kamer ‘stylen’. Ga dus op zoek naar accessoires. Hier zijn wat suggesties om je te helpen bij het creëren bij de juiste sfeer.

- Tapijten: koop kleine smalle tapijtjes en leg ze in je kamer voor een luxueus gevoel.
- Gordijnen: Ga op zoek naar prints in kleuren die mooi vallen met de kleuren die je in je kamer hebt gebruikt. Let wel goed op bij het gebruiken van je prints, want sommigen zijn namelijk niet geschikt. Bloemenprints, stippen en dierenprints zijn een echte 'No go'. Als je het niet zeker weet, ga dan op zoek naar verticaal gestreepte gordijnen en focus je op luxueuze texturen. Koop gordijnen die lang genoeg zijn zodat ze de grond reiken, ook al zijn je ramen niet zo lang.
- Lampen: sfeerverlichting is erg belangrijk. Kies voorhangende lampen gemaakt van gekleurd glas of zelfs lantaarns van stof of papier.
- Kaarsen: Dezelfde regel als de lampen. Plaats er genoeg van in je kamer om een warme gloed te creëren.
- Stof: Hang – daar waar je plek voor hebt in je kamer- verschillende stoffen. Hang een baldakijn boven je bed of hang een dekentje over je stoel. Ga lekker los en gebruik er genoeg van! Gebruik een verscheidenheid aan texturen, ook van zware stoffen als fluweel voor een rijke, luxueus gevoel.
- Kussens: Koop er zoveel van als je kunt en zet ze overal. Leg ze op je bed, op een stoel en plaats ze op de grond, net voor je bed.


Deel dit bericht
marokkaans
arabisch
styling
kamer
thema
verf
accessoires
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?