2
cuisine 28 May '14 17:36
Marokkaanse chefkok wint internationale kookwedstrijd
Een Marokkaanse chefkok won afgelopen zondag de eerste internationale paella wedstrijd in Sydney
Hassan M’Souli is chefkok van het restaurant Out of Africa in Australië. Toen hij afgelopen zondag mee deed aan de paella wedstrijd, had hij niet gedacht dat hij zou winnen. ‘Alle gerechten leken op elkaar, maar mij werd verteld dat het uiteindelijk om het vakmanschap ging', zegt hij tegenover de Daily Telegraph. ‘Ik heb geprobeerd het recept te respecteren en het authentiek te maken.’

Twaalf teams uit zowel Australië en Nieuw-Zeeland bereidden deze klassieke Spaanse gerecht voor. Ook een chefkok van het populaire restaurant MoVida uit Sydney deed mee aan de wedstrijd. Hassan M’Souli had heel wat concurrentie, maar sleepte uiteindelijk toch de eerste prijs in de wacht. ‘Paella komt op het menu van Out of Africa te staan als speciale gerecht', zegt de Marokkaan. 

‘Ik ga een andere variant maken, waarschijnlijk met konijn, kip en mosselen als ik geen slakken kan vinden. Het gerecht zal beschikbaar zijn op zondag en dan één keer in de maand als special,’ aldus M’Souli.

Organisator Miguel Cuevas zegt dat tijdens deze kampioenschap de lat erg hoog lag om een goede paella gerecht klaar te maken. ‘Ook was deze dag erg opwindend, omdat er zoveel gebeurde op het gebied van Spaanse gerechten en muziek.’

Chefs Failino Lattarulo (Simply Spanish Restautant, Melbourne) en Alex Fry (Sah Modern Mediterranean, Adelaide) eindigden op de tweede en derde plaats. Hassan M’Souli en de twee anderen zullen in september deelnemen aan de 54e internationale paella-competitie in de Spaanse stad Sueca.
Deel dit bericht
marokko
sydney
paella
kok
voeding
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?