0
beauty
Je lippen goed verzorgen is belangrijk
Wil je graag gezonde, mooie en zachte lippen hebben? Dat kan binnen vijf minuten geregeld zijn.
Mooie en verzorgde lippen heb je zelf in de hand. Lees even verder hoe je je lippen goed tot hun recht kunt laten komen.

Poets je tanden
Zorg dat ze wit zijn. Je kan een bleektandpasta gebruiken. Zorg ervoor dat ze er mooi uit zien.

Verzorg je lippen
Als je lippen droog en schraal zijn, ga dan met een tandenborstel zachtjes over je lippen heen. Hou dit zo’n 30 seconden aan. Doe daarna een lippenbalsem op. Je lippen zullen meteen zacht aanvoelen.

Je kunt ook veel Vaseline op en rondom je lippen smeren voordat je een douche neemt. Hou het op onder de douche, maar was het er nog niet van af. Hou het wat langer op en veeg het er later af met een nat, koud doekje.

Lippen scrubben
Wat nog een betere effect zal hebben is als je je lippen scrubt. Doe dit door een beetje suiker met water te vermengen. Wrijf een beetje van dit suikerwater over je lippen en spoel het daarna weer af. Je lippen zullen zacht aanvoelen. Zorg ervoor dat je het daarna even verzorgd met een hydraterende lippenbalsem, zodat je lippen niet uitdrogen.

Lipcrème
Doe een lipcrème of lippenbalsem op die je lippen zacht maakt. Dit is belangrijk, omdat de make-up die je gebruikt je lippen kan uitdrogen waardoor ze schraal worden. Je zult merken dat je anders schilfertjes op je lippen krijgt. Dat ziet er niet mooi uit. Kies voor een lippenbalsem die niet op water gebaseerd is, omdat het water in de balsem zal bevriezen als het koud is.

Lippenstift
Doe je favoriete kleur lippenstift op. Heb je die dag je ogen zwaar opgemaakt? Kies dan voor een lichte, zachte kleur lippenstift. Zijn je ogen licht opgemaakt? Kies gerust voor een wat zwaardere kleur lippenstift. Dep de lippenstift met een tissue, zo voorkom je namelijk dat het op je tanden komt.

Lipgloss
Doe wat lipgloss op. Kies voor een kleur dat het dichtst bij je kleur lippenstift komt. Als je dunne lippen hebt doe dan een lichte en/of glanzende lipgloss op. Als je volle lippen hebt, vermijd dan glanzende lippenstiften en lippenbalsems. Kies in dit geval dan voor donkere kleuren (mits je ogen donker zijn opgemaakt).

Drink genoeg water
Zorg dat je genoeg vocht inneemt. Door veel water te drinken gaat er ook vocht naar je lippen, waardoor ze er vol en gehydrateerd uitzien. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje water bij je hebt.

Lik niet aan je lippen
Vermijd dit zoveel mogelijk en probeer de drang te weerstaan. Ook al zijn je lippen droog en gebarsten. Als speeksel opdroogt worden je lippen nog schraler dan dat ze al waren. Speeksel bevat ook zuren die de huid afbreken. Het is dus niet bepaald helend voor de huid. Zorg er dus voor dat je altijd een lippenbalsem bij je hebt.
Deel dit bericht
lippen
verzorging
scrubben
vaseline
lippenstift
lipgoss
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?