20
beauty
Dit zegt je oogkleur over jou
Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh blijkt dat je ogen - specifiek je oogkleur- verraden hoe gezond je bent.
Donker vs. licht
Blanke dames met lichte kijkers (blauw of groen) schijnen pijn en stress beter aan te kunnen dan vrouwen met donkere ogen. Professor aan de Universiteit van Pittsburgh, Inna Belfer, onderzocht 58 vrouwen en kwam tot de conclusie dat vrouwen met lichtkleurige ogen minder pijn ervoeren tijdens een bevalling. 

Ook zouden zij minder angst voelen, minder depressieve gevoelens ervaren en minder negatieve gedachten hebben nadat zij een kind hebben gebaard. Uit een eerdere studie van d Georgia State Universiteit is ook gebleken dat vrouwen met lichte ogen meer alcohol drinken. Mensen met bruine ogen zouden sneller onder invloed zijn als ze drinken en dat zou de reden zijn dat zij minder alcohol nuttigen.

Blauwe ogen
Gezondheid hangt samen met de oogkleur. Dit bleek al eerder uit een onderzoek uit 1991 aan de Universiteit van Edinburgh. Mensen met donkere ogen boekten betere resultaten op intelligentietesten dan mensen met lichte ogen. Hier ging het dan om de snelheid waarmee ze de testen maakten. 

Mensen met blauwe kijkers hoeven echter nergens voor te vrezen. Uit datzelfde onderzoekt blijkt namelijk dat ze er net iets trager in zijn, omdat ze strategische, gestructureerde denkers zijn. Dit maakt hen dus uitstekende planners.
Deel dit bericht
oogkleur
onderzoek
lichte ogen
donkere ogen
20 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?