0
family
Speciaal ontwikkelde fopspeen blijkt gevaarlijk
Een speciale fopspeen die werd ontwikkeld met orthodontisten, tandartsen en vroedvrouwen komt niet bepaald goed uit een Europese test.
Het zuigstuk kan onverwacht loskomen, waardoor baby's kunnen stikken. Dat meldt importeur Ticomex woensdag in een waarschuwing. De Excellence-spenen worden van de markt gehaald. De importeur kwam tot zijn besluit na overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De speen is ontwikkeld om de vorming van het gehemelte en de stand van de tanden bij baby's niet nadelig te beïnvloeden. 

Ticomex verontschuldigt zich voor 'de overlast' en wil 'binnenkort' een nieuw model op de markt brengen. De Excellence-spenen van het merk Bibi zijn te herkennen aan het woord 'new' in een rood vlak op de verpakking. Wie de speen heeft aangeschaft, kan die beter weggooien. Verkopers zouden het product uit de schappen moeten halen, consumenten moeten voorlichten en het aankoopbedrag terug moeten geven. 

Bibi-spenen kwamen al eerder negatief in het nieuws. In augustus werd een veiligheidswaarschuwing uitgegeven over de New Generation-fopspenen van het werk . Ook bij deze spenen bestond het risico op verstikking als ze door bijten stuk zouden gaan. Geadviseerd werd toen de spenen op extra gaatjes en zwakke plekken te controleren.
© Novum
Deel dit bericht
fopspeen
baby
kinderen
ticomex
excellence
bibi
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?