7
family 7 Dec '14 13:15
Boosheid om 'vernedering' borstvoedende Britse
Tientallen zogende vrouwen hebben zaterdag voor Claridge's in Londen gedemonstreerd tegen de 'vernedering' die het hotel een van hen zou hebben aangedaan.
De actiegroep Vrij om te Voeden is boos omdat het hotelpersoneel een vrouw vroeg zich tijdens het voeden met een slab te bedekken. De groep organiseerde zaterdagmiddag een 'nurse-in' voor het chique hotel, dat in de welgestelde wijk Mayfair is gevestigd. Volgens oprichter Emily Slough ontmoedigt het optreden van het hotel tegen de zogende Louise Burns andere vrouwen om hun kinderen borstvoeding te geven. 

''We zijn hier om het stigma aan te pakken en vrouwen te tonen dat het normaal en natuurlijk is'', verklaarde Slough. Claridge's zegt dat het een warm voorstander is van borstvoeding, maar vrouwen vraagt andere gasten niet te hinderen. Nigel Farage, de voorman van de eurosceptische partij UKIP, brandde zich vrijdag ook lelijk aan de borstvoedingsrel. 

Hij stelde dat hotels het recht hebben borstvoedende vrouwen te verzoeken 'om bijvoorbeeld in een hoekje te gaan zitten'. 
© Novum
Deel dit bericht
claridge
londen
borstvoeding
kinderen
emilu slough
7 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?