Marokkaanse vrouwen besteden 100 dirham per maand aan cosmetica
lifestyle
5
7 Apr '16 18:27
Marokkaanse vrouwen beginnen op jonge leeftijd al met make-up en besteden daar dagelijks minder dan tien minuten aan.
Bovendien geven ze gemiddeld 100 dirham per maand uit om zichzelf mooi te maken. Dat blijkt uit een veldonderzoek van Digital Data Marketing. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 328 vrouwen door middel van enquĂȘtevragen. Volgens Le360 zijn de bevindingen op z'n zachtst gezegd interessant. Wel is daar de kanttekening dat het onderzoek niet representatief hoeft te zijn voor alle Marokkaanse vrouwen. Zo is bijvoorbeeld te zien dat getrouwde vrouwen minder zorg aan hun uiterlijk besteden dan niet getrouwde vrouwen. 

76,11% van de vrouwen die zeggen make-up te gebruiken zijn single, terwijl de rest getrouwd zegt te zijn. Een andere interessante uitslag is de tijd die vrouwen steken in het aanbrengen van make-up. Gemiddeld zijn vrouwen minder dan tien minuten bezig en iets meer dan de helft (52,56%) heeft hiervoor een budget van 100 dirham per maand. Hun aankoop doen ze vaak op bestelling.

44,59% van de vrouwen die make-up dragen is tussen de 20 en 35 jaar. Tijdens het onderzoek konden de ondervraagden kiezen uit zeven Marokkaanse sterren op wie ze zouden willen lijken. De meesten van hen kiezen voor model Leila Haddioui.
Deel dit bericht
marokko
marokkaanse vrouwen
makeup
uiterlijk
verzorging
5 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?