3
lifestyle
Dit zijn de hoogste gebouwen van Marokko
Marokko staat in tegenstelling tot veel andere Arabische landen niet bekend om haar hoge gebouwen. Toch vinden we er enkele 'giganten'.
BMCE Bank Tower
Deze toren valt onder het bezit van de BMCE Bank. Daar de eigenaar weer van mag zich de rijkste man van Marokko noemen. En wat doe je met zoveel geld? Het hoogste gebouw van Marokko bouwen. De BMCE Toren is nog in aanbouw maar zal een absolute aanwinst zijn voor Salé. Niemand minder dan koning Mohammed VI mocht het startsein van de bouw verzorgen.

Met 250 meter zal dit de hoogste toren van Afrika worden. In de 45 verdiepingen maakt men gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van milieuvriendelijkheid. Er komen onder meer winkels, kantoren, appartementen en een hotel. Kostenplaatje: 3 miljard dirham. 

Minaret Hassan II moskee
Voordat de BMCE Tower afgebouwd is mag de minaret van de Hassan II moskee zich het hoogste bouwwerk van Marokko noemen. De minaret is 210 meter hoog en werd ontworpen door de Franse architect Michel Penso. In 1986 werd de bouw ervan begonnen om het zeven jaar later af te ronden. In totaal werkten 10.000 werknemers aan het gebouw. 

Twin Towers
Wat veel Marokkanen in het buitenland niet weten is dat Marokko Twin Towers heeft. Deze bevinden zich in de wijk Maarif in Casablanca en werden in 1998 geopend. Met 30 verdiepingen en 115 meter hoog doen de torens 'aardig mee'. In de torens bevinden zich onder meer winkels, kantoren en cafeetjes. De Spanjaard Ricardo Bofill Levi ontwierp de torens.

Sofitel Casablanca
Het Sofitel hotel in Casablanca is gelegen nabij de oude stad en is 100 meter lang. Het hotel staat absoluut niet bekend om de lengte maar als een van de tophotels van Marokko.

Maroc Telecom
Het hoofdkantoor van Maroc Telecom staat in Rabat en is 91 meter hoog. De grootste telecommaatschappij van Marokko heeft de hoofdzaken sinds 2013 ondergebracht in dit mooie gebouw, dat ui 23 verdiepingen bestaat. Ook hier is rekening gehouden met efficiënte energietechnologieën.
Deel dit bericht
marokko
gebouwen
vastgoed
bmce
maroc telecom
twin towers
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?