2
lifestyle 26 Apr '16 13:32
Marokkaanse tajine wint internationale kookwedstrijd
Wij weten natuurlijk allang dat de Marokkaanse keuken ongeëvenaard is, maar de rest van de wereld komt daar beetje bij beetje ook achter.
Een team van Marokkaanse koks heeft zondag een internationale kookwedstrijd in de Spaanse stad Oviedo gewonnen. Het is de elfde editie van de populaire wedstrijd. De Marokkanen wonnen de belangrijkste prijs van de avond, namelijk in de categorie 'hoofdgerecht. De Marokkanen zetten een heerlijke 'Lahm Mhamr' neer. Dat is een tajine met lamsvlees, groente en een kwarteleitje. 

De jury wist direct dat de tajine weleens zou kunnen winnen en dat deed het uiteindelijk ook. Dat het om een mooie prestatie gaat blijkt wel uit het feit dat de teams slechts twee uurtjes hadden om een cultureel gerecht neer te zetten dat door jury en publiek werden geproefd. 'Het lijkt erop dat de Marokkaanse tajine de wereld buiten de Marokkaanse grenzen aan het veroveren is', stelt Yabiladi vol lof.

In de categorie dessert won een ander Arabisch land, namelijk Egypte. De Egyptische koks maakten een 'Kunafah', een cheese cake gedoopt in suikerstroop.
Deel dit bericht
marokko
tajine
culinair
kookwedstrijd
spanje
oviedo
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?