1
lifestyle 30 Apr '16 20:00
Slimme vrouw had eigen teletekstpagina voor gezin
Een medewerkster van de Belgische teletekst heeft jarenlang via het medium privéberichten geplaatst voor haar partner.
Dat biecht ze op in de krant Het Nieuwsblad. De staatsomroep VRT stopt binnenkort met teletekst en daarom wilde Linda Van Crombruggen haar geheim wel prijsgeven. Van Crombruggen was twintig toen ze in 1980 bij de toenmalige BRT in dienst kwam. Teletekst stond toen nog in de kinderschoenen. Toen het medium echt van de grond kwam, eigende de vrouw zich pagina 848 toe. Daarop hield ze contact met haar thuisfront. In die tijd waren er nog geen mobiele telefoons en konden mensen dus ook geen sms’jes naar elkaar sturen. “Ik sms’te via de televisie”, zegt ze.

De boodschappen waren onschuldig. Zo vroeg ze haar partner of ze bij het station kon worden opgehaald. Ook gaf ze opdrachten welke boodschappen gedaan moesten worden. Van Crombruggen stopte met haar persoonlijke pagina toen bleek dat een kijker de boodschappen was opgevallen.

Terwijl de Belgen de stekker uit het teletekstproject trekken, lijkt de NOS dit nog helemaal niet van plan. NOS Teletekst doet het nog steeds prima, vooral nu de app van het medium razend populair is.
© ANP
Deel dit bericht
opmerkelijk
vrouw
belgie
linda van crombruggen
teletekst
gezin
familie
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?