Mohammed VI, Erdogan en Badr Hari populairste mannen in Marokko
lifestyle
48
9 May '16 18:50
Marktonderzoeksbureau Yugov heeft een wereldwijd onderzoek uitgevoerd over de populairste personen ter wereld.
Yugov stelde aan de hand van het onderzoek een ranglijst samen met de meest bewonderde persoonlijkheden in 2016. In totaal onderzocht het gespecialiseerd en wereldwijd beroemd bureau dertig landen, waaronder Marokko. Aan burgers stelde het de vraag 'wie bewonder je het meest?'. In de algemene resultaten valt te zien dat Bill Gates bovenaan de internationale lijst staat. Angelina Jolie is de meest bewonderde vrouw. 

Marokko
In Marokko staat Mohammed VI bovenaan de lijst met meest bewonderde mannen. 37% van de ondervraagden kozen voor de koning, ver voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die tweede werd met 8%. Kickbokser Badr Hari sloot het podium af met 6%. Premier Abdelilah Benkirane is de enige Marokkaanse politicus op de lijst met 4,2%. Hij scoorde nog beter dan Lionel Messi, waar 3,7% voor koos.

In vergelijking met andere landen scoorde Mohammed VI het best als staatshoofd. Hij bleef onder meer koning Salman van Saudi-ArabiĆ« voor, die 23,3% van de stemmen kreeg. In Egypte kreeg couppleger en president Abdelfettah al-Sisi 9% van de stemmen. Hij verdiende het 'brons' als staatshoofd. 
Deel dit bericht
marokko
mohammed vi
badr hari
recep tayyip erdogan
yugov
48 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?