Marokkaanse vrouwen maken prachtige producten van plastic
lifestyle
3
16 May '16 15:33
Marokkaanse vrouwen uit Dar Bouazza, nabij Casablanca, hebben een vereniging opgericht om een mooi milieuproject tot uiting te brengen.
De vrouwen verenigden zich onder de naam Dar B'na en maken van plastic afval chique boodschappentassen, portefeuilles en andere nuttige producten. De tien vrouwen hadden allemaal dezelfde doelstelling: het milieu redden door het verzamelen van afgedankt plastic en daarmee producten maken. Ook wilden ze hun financiĆ«le positie verbeteren met het project. 

Daouia is een van de vrouwen en sprak met TelQuel over het project. 'Het is net als sigaretten, als je eenmaal begint kun je niet stoppen', grapt ze. 'We zijn altijd op zoek naar gebruikte tasjes die op straat zijn gegooid.' Het initiatief past in het nieuw beleid van de overheid om minder plastic zakken te gebruiken. Het leven van een aantal gezinnen is dankzij Dar B'na positief veranderd door extra inkomsten. 

De vrouwen en meisjes breien het plastic tot volwaardige producten terwijl de jongens plastic verzamelen. Deze tasjes krijgen daarmee een nieuw leven. Het is van belang om te weten dat Marokko tweede van de wereld staat wat het gebruik van plastic tasjes betreft. Omdat plastic tasjes pas na 1000 jaar afbreken is een dergelijk recyclingsproject van essentieel belang.

Inkomen
De vrouwen hopen nu een stabieler inkomen te kunnen vergaren met de tasjes. Daarvoor moeten ze als eerst enkele problemen verhelpen. Zo zijn de inkomen nog onstabiel omdat er niet genoeg verkooppunten zijn voor de handgemaakte tassen en andere producten. Ironisch genoeg kampen de vrouwen ook met een gebrek aan plastic.

Daarom heeft de vereniging andere projecten opgestart waarmee ze plastic verzamelen. Denk daarbij aan inleverpunten en het betrekken van het onderwijs en schoolkinderen bij het project. Een ding is duidelijk: als het om milieuvriendelijkheid in Dar Bouazza gaat lopen de vrouwen voorop. 
Deel dit bericht
marokko
dar bouazza
casablanca
dar bna
milieu
plastic
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?