9
lifestyle 9 Jun '16 21:01
Deze boeken leest koning Mohammed VI
Afgelopen dagen werd een foto van koning Mohammed VI op een terras in Parijs veelvuldig gedeeld. Hij verkeerde in het gezelschap van Michel Polnareff en Jamel Debbouze.
Op tafel liggen enkele boeken waar de koning uit zou hebben gelezen alvorens de twee beroemdheden een foto met hem kwamen maken. De Marokkaanse pers is de Marokkaanse pers niet als ze niet zou uitzoeken wat Mohammed VI nou leest. TelQuel schreef er een artikel over. Het boek dat het meest duidelijk is heet (vertaling) De Nieuwe denkers van de Islam van Rachid Benzine. In dit boek schrijft de auteur over ideeën en benaderingen voor de studie van de hedendaagse islam.

Hij wil het Franse publiek op de hoogte brengen van hedendaagse islamitische intellectuelen. Het tweede boek is ook van Benzine, genaamd 'De Republiek, de kerk en de islam'. Dit boek schreef hij met co-auteur Christian Delorme. Het streeft ernaar de vraag te beantwoorden hoe men kan samenleven in Frankrijk. In het boek staan angsten en misverstanden beschreven in de samenleving van Frankrijk.  Over het derde boek kon de bron niets zinnigs zeggen.
Deel dit bericht
marokko
mohammed vi
michel polnareff
jamel debbouze
boeken
9 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?