13
lifestyle
8 dingen die je niet wist over prinses Lalla Salma
Prinses Lalla Salma is de vrouw van koning Mohammed VI en is in Marokko zeer geliefd dankzij haar liefdadigheidswerk en strijd tegen kanker.
Veel andere dingen zijn bij het grote publiek echter onbekend. Daarom acht weetjes over de prinses. 

Koninklijke titel
In tegenstelling tot haar voorgangers is Lalla Salma de eerste partner van een koning die regelmatig in het openbaar verschijnt en een koninklijke titel heeft gekregen. Dit kan beschouwd worden als een overgangsperiode van Marokko, waarin moderniteit, transparantie en vrouwenemancipatie belangrijk zijn. 

Middenklasse
De prinses komt absoluut niet uit een rijke familie maar maakte deel uit van een familie uit de middenklasse. Ze werd geboren in Fes en op driejarige leeftijd overleed haar moeder. Haar vader was leraar. Later verhuisde ze naar Rabat, waar ze met haar oma van moederskant woonde en naar school ging. Ze groeide op in de wijk Obibat, dezelfde plek waar ze haar kinderen weleens naartoe neemt.

Computerspecialist
Prinses Lalla Salma is een slimmerik! Ze haalde eerst haar diploma in de rekenwetenschappen om vervolgens twee jaar voorbereidende lessen te volgen in de Moulay Youssef High School om later naar de School voor Computerwetenschappen en Systeemanalyse te gaan. In 2000 haalde ze daar haar ingenieursdiploma op het gebied van computertechniek. 

Meest elegant
De prinses was aanwezig bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton op 29 april 2011. Haar Marokkaanse jurk en elegantie trok de aandacht van verschillende bladen. Het populair blad en andere media kroonden haar tot meest elegante gast van de ceremonie. Ze had een lichtroze kaftan met gouden details aan. 

Reisfanaat
De Marokkaanse prinses houdt van reizen, een passie die ze met haar man deelt. Van Griekenland tot China en van Egypte tot Ierland: het koninklijk paar laat geen kans schieten om op vakantie te gaan met hun kinderen. 

Mooiste first lady
Lalla Salma werd verkozen tot mooiste first lady van Afrika en werd zelfs derde op wereldniveau. Dat heeft ze volgens verschillende bladen te danken aan haar smaak voor mode, verfijnde kaftans, rood haar en inzet voor de strijd tegen kanker. 

Mohammed VI is haar stylist
De Marokkaanse prinses kan elke dag kiezen uit honderden outfits die stylisten samenstellen. Koning Mohammed VI adviseert zijn vrouw echter ook over haar outfits. Een bron dichtbij de koninklijke familie zegt dat de koning haar outfit kiest tijdens officiële momenten. Dat blijkt uit een dossier genaamd 'de privacy van de drie koningen', gepubliceerd door TelQuel in 2012. 

Down to earth
Net als haar man aarzelt Lalla Salma niet om foto's te maken met fans en burgers. Bovendien zet ze zich in voor arme Marokkanen en eet ze samen met haar personeel.
Deel dit bericht
marokko
lalla salma
mohammed vi
koningshuis
lijst
13 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?