Michelle Obama met dochters naar Marrakech
lifestyle
7
11 Jun '16 17:08
Michelle Obama gaat deze maand nog naar Marrakech voor een vakantie met haar twee dochters.
Dat zegt het doorgaans goed ge├»nformeerde Le360. Het gaat om een driedaagse trip met verblijf in de stad. Wel gaan de Obamaatjes een tour maken langs omliggende dorpjes en platteland. Volgens de bron vertrekt Michelle Obama eind deze maand met een stoet aan geheim agenten en andere veiligheidsagenten naar Marrakech. Mocht de korte vakantie daadwerkelijk plaatsvinden zou dit het eerste bezoek aan Marokko zijn van een lid van de presidentsfamilie. 

Het bezoek is overigens geen politieke gelegenheid en er zal geen enkele diplomatieke ontmoeting plaatsvinden. Wel kan het bezoek opgevat worden met enkele politieke connotaties. Als Michelle Obama naar Marokko wil zegt dat iets over de veiligheid in het land. Terwijl terreurgroepen veel Arabische landen overspoelen is Marokko een oase van rust in de MENA-regio. 

Het zegt ook iets over het vertrouwen van de familie in het Marokkaans veiligheidsapparaat. Een bezoek van Obama zou bovendien goed zijn voor de toeristische sector. Zoals niemand ontgaan is: elke beweging van de Obama's wordt op de voet gevolgd in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.
Deel dit bericht
marokko
michelle obama
vakantie
marrakech
toerisme
vs
7 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?