0
lifestyle 21 Jul '16 19:30
Ontdek Marokko door de ogen van een vlieg!
Vliegen en kunst? Van het een heb je er in Marokko genoeg, van het ander begrijpen velen maar weinig.
Bovenstaande opmerking schrijf ik naar aanleiding van een tentoonstelling over Marokko. De Marokkaanse kunstenares Meriem Bennani woont al zes jaar in New York en mocht Marokko op een bepaalde manier tonen. Dat deed ze door uit te gaan van het zicht van een vlieg. De tentoonstelling is te vinden in het Moma PS.1 museum, aangesloten bij het prestigieus Museum of Modern Art. Het is de bedoeling dat bezoekers Marokko ontdekken door de ogen van een vlieg. De kunstenares zette daarom panelen neer met onregelmatige geometrische vormen neer terwijl de vlieg verschillende situaties in Marokko ziet. 

Gedurende de tentoonstelling neemt een geanimeerde vlieg je mee naar de straten van Rabat, de medina van Fes en kom je langs een traditioneel Marokkaanse bruiloft. Meriem Bennani sprak met VICE over haar creatie: 'Een vlieg was de perfecte keuze om de medina te bezoeken door het beeld van een vlieg.' De vlieg dient hierin als apparaat, net zo actief en effectief als een telefooncamera. 

Liefhebber
Meriem Bennani is een liefhebber. De jonge vrouw uit Rabat betrekt haar Marokkaanse roots regelmatig bij haar werk als kunstenares. 'Omdat het zo vertrouwd aanvoelt stelt het me in staat om dingen die ik zie beter te kunnen analyseren.' Ze kijkt vooral naar de gewone mensen en het echte leven in Marokko en laat zich niet leiden door andere kunstenaars. Hoewel ze uit Marokko inspiratie haalt, werkt ze vooralsnog alleen in de Verenigde Staten.
Deel dit bericht
marokko
meriem bennani
opmerkelijk
kunst
new york
opmerkelijk
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?