1
lifestyle 9 Sep '16 20:01
Deze film moet Marokko vertegenwoordigen bij Oscars
De film 'A mile in my shoes', geregisseerd door Said Khallouf, gaat Marokko vertegenwoordigen bij de Oscars, gehouden in februari 2017 in Los Angeles.
De productie van Khallouf weet hoe het is om prijzen te winnen. Het won onder meer de Gouden Palm tijdens Arab Film Festival in Luxor en de 'Grote Prijs' tijdens het filmfestival van Tanger in maart. De film werd door een speciale commissie gekozen, voorgezeten door de bekende regisseur en producent Noureddine Lakhmari. Een prijs winnen bij de Oscars is echter andere koek.

Deze speciale commissie maakte serieus werk van het kiezen van een Marokkaanse vertegenwoordiger. Ze kwamen onder meer op 6 en 7 september samen in het Marokkaans Cinematografisch Centrum in Rabat. 

Mooie film
De film vertelt het verhaal van een tiener die altijd in ellende heeft geleefd. Hij besluit op een gegeven moment om de wrede en intolerante samenleving aan te pakken. In de film komen gebeurtenissen voor die dagelijks voorkomen in Marokko: straatkinderen, verkrachting, uitbuiting, geweld tegen vrouwen en ongepast ouderlijk gezag. 

De hoofdpersonen zijn Amine Ennaji en Noufissa Benchehida. Marokko doet al sinds 1977 mee aan de Oscars. Hieronder een lijstje met recente ingezonden films.

Maktub (1999)
Ali Zaoua, Prince de la Rue (2001)
Casanegra (2010)
Les chevaux de Dieu (2013)
Mort a vendre (2013)

Deel dit bericht
marokko
oscars
a mile in my shoes
said khallouf
film
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?