1
lifestyle 19 Sep '16 19:50
Royal Air Maroc gaat vliegtuigen versieren met Afrikaanse kunst
Royal Air Maroc heeft een kunstwedstrijd gelanceerd om een aantal vliegtuigen te voorzien van kunst.
De luchtvaartmaatschappij geeft Afrikaanse kunstenaars de kans om hun werk te uiten op drie vliegtuigen. Daarmee zal hun kunst over de hele wereld reizen. Het gaat om vliegtuigen van het type 787 Dreamliner. Onder de naam 'Wings of African Art' kunnen de kunstenaars meedoen en zich tot 22 september opgeven. Een commissie van deskundigen uit de kunstwereld zullen 12 kunstenaars selecteren. 

Een jury onder leiding van Mehdi Ootbi, voorzitter van de Nationale Museum Foundation in Marokko, zal de uiteindelijke winnaars kiezen. Ook het publiek heeft een stem in de winnaars. Dat mag hun stem uiten. De finale zal gehouden worden in paleis Dar El Bacha in Marrakech en daar zullen de drie winnaars te horen krijgen dat ze hebben gewonnen. 

De winnende werken zullen worden tentoongesteld zodat gasten een voorproefje krijgen. Royal Air Maroc laat hiermee zien hart te hebben voor Afrikaanse kunst. Eerder steunde het al kunstprojecten in Ouagadougou, Dakar en Bamako. Geïnteresseerden voor Wings of African Art kunnen contact opnemen via artist@wingsofafricanart.com.
Deel dit bericht
marokko
royal air maroc
ram
afrika
kunst
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?