0
cuisine 5 Oct '16 17:41
We eten nog altijd te veel zout
De hoeveelheid zout die Nederlanders dagelijks binnenkregen, is nog net zo hoog al tien jaar geleden.
De inname ligt daarmee nog steeds "ruim boven" de aanbevolen maximale hoeveelheid, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag op basis van onderzoek. Het instituut meet om de paar jaar bij volwassenen hoeveel zout, jodium en kalium zij dagelijks binnenkrijgen.

Volgens de onderzoekers is de jodiuminname tussen 2006 tot 2015 afgenomen, met 37 procent bij mannen en 33 procent bij vrouwen. Toch is het risico op een tekort volgens het RIVM klein. Jodium is onder meer belangrijk voor een goede stofwisseling.

De kaliuminname, belangrijk voor regulering van de bloeddruk en vochtbalans, is ongeveer gelijk gebleven. Het gezondheidsinstituut constateert hier dat er slechts "een klein risico" op een tekort is.
© ANP
Deel dit bericht
gezondheidsinstituut
rivm
rijksinstituut
zout
voeding
gezondheid
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?