28
shownieuws 7 Dec '16 18:30
Abidar haal uit naar Marokkaanse media: 'Alsjeblieft ik ben geen prostituee'
Loubna Abidar ontving recentelijk een prijs in Libanon voor de controversiele film Much Loved.
Er was in Marokko veel om te doen, de film Much Loved die september vorig jaar in de bioscopen verscheen. De film die het leven van prostituees in Marokko illustreerde kreeg veel kritiek te verwerken, waaronder ook de hoofdrolspeelster Loubna Abidar. Vooral vanwege het grensoverschrijdende seksuele gehalte van de film, het grove taalgebruik en de openheid waarmee hij was geregisseerd vielen bij vele Marokkanen slecht in de smaak. Het leidde tot vele doodsbedreigingen onder andere naar Abidar toe die voet bij stuk hield en ervan overtuigd was dat een dergelijke film moest kunnen in Marokko.

Onlangs kreeg Abidar een prijs in ontvangst tijdens een filmfestival in Libanon. De 31-jarige actrice kreeg de prijs voor 'beschrijving van de vrouw' in handen gedrukt, aldus het Libanese medium L'Orient le jour. De prijsontvangst werd gevolgd door een staande ovatie van het publiek die de nodige tranen op liet borrelen bij Abidar. In een korte toespraak deelde ze een sneer uit naar de Marokkaanse media: 'Ik ben erg verheugd hier in Libanon te zijn, een land van openheid en tolerantie. Ik maak graag van deze gelegenheid om een oproep te doen naar de Marokkaanse media. Zij moeten stoppen met het beeld van mij te creeeren dat ik een prostituee ben.'

Abidar verblijft al geruime tijd in Frankrijk. Na de premiere van Much Loved werden de bedreigingen zo serieus dat ze uit voorzorg Marokko verliet. 
Deel dit bericht
marokko
loubna abidar
much loved
prijs
libanon
media
28 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?