1
shownieuws 9 Dec '16 8:06
Delegatie van grote Amerikaanse studio's bezoekt Marokko
Een delegatie van Amerikaanse producenten van grote studio's en tv-zenders brengt een bezoek aan een aantal Marokkaanse steden aan de zijlijn van het International Film Festival in Marrakech.
Het 16e Internationaal Film Festival georganiseerd in Marrakech (van 2 tot 10 december) kwam als een kans voor vertegenwoordigers van vooraanstaande Amerikaanse studio's en netwerken om de filmische mogelijkheden van Marokko te ontdekken. Zestien afgevaardigden van grote Amerikaanse filmstudio's en tv-netwerken zijn momenteel in Marokko en zij vertegenwoordigen o.a. Comcast, Fox, NBC Universal, Touchstone, Discovery en Netflix.

Volgens Medias24 zei Melissa Tuscan, de festival directeur, maandag in een persconferentie dat het Internationaal Film Festival in Marrakech meer is geworden dan een jaarlijks forum met betrekking tot de wereld van de film. Zij wees erop dat het festival een gelegenheid is voor experts om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Het doel van het bezoek van de Amerikaanse delegatie naar Marokko, verduidelijkt Toscaanse, is zeer belangrijk en heeft als doel om de natuurlijke kwalificaties van het land te zien en de vaardigheden van de Marokkaanse professionals te beoordelen en te evalueren. Zij wees erop dat vertegenwoordigers van grote Amerikaanse netwerken en studio's Marokko's potentie zien en open staan voor samenwerking met hun Marokkaanse tegenhangers.

Het programma bevat bezoeken aan een groot aantal Marokkaanse steden zoals Ouarzazate, Fes, Rabat, Ifrane, en Marrakech. Op het programma staan ook ontmoetingen met film professionals in Marokko en discussies over de kansen en mogelijkheden voor samenwerking met het Koninkrijk, meldt Moroccoworldnews.

Tuscan voegde daaraan toe dat het bezoek het bewijs is dat het filmfestival een kanaal is geworden voor het bevorderen van de Marokkaanse filmsector en het stimuleren van buitenlandse producties in het Koninkrijk.

(Photocredit: Moroccoworldnews)Deel dit bericht
marokko
filmen
amerikaanse studio's
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?