10
shownieuws 10 Dec '16 11:01
'Razzia': nieuwe film van Nabil Ayouch belicht sociaal onrecht in Marokko
Volgend op zijn controversiële film 'Much Loved', beter bekend als 'Zin Li Fik', is de Marokkaans-Franse filmmaker Nabil Ayouch bezig met een nieuwe film getiteld 'Razzia', waarin hij sociale onrechtvaardigheid in Marokko belicht.
In een interview met het Amerikaanse entertainment tijdschrift Variety, onthulde Ayouch dat 'Razzia' primair is gericht op maatschappelijke vraagstukken, zoals het verschil tussen hogere en lagere klassen en de vrijheid van meningsuiting, een kwestie die betrekking heeft op alle Marokkanen, ongeacht hun sociale status. Bovendien gaat de film over de intolerantie tussen sociale groepen en "de toenemende tendens die er toe leidt dat men elkaar minacht".

"Dit zijn gevaarlijke tijden in de hele wereld", zei Ayouch tegen Variety. "We hebben dit gezien met de verkiezing van Donald Trump in de VS en de opkomst van extreem-rechts in Hongarije, Oostenrijk en Frankrijk. Demagogie leidt op een nieuwe manier, en er is een nieuwe vorm van culturele hegemonie - we zien soortgelijke ontwikkelingen in de Arabische wereld ".

'Razzia' wordt gefilmd in Ouarzazate, het Atlasgebergte en Casablanca. De film is samengesteld uit vijf afzonderlijke verhalen, waarvan er één dateert uit het jaar 1980 in het Atlasgebergte. De overige vier verhaallijnen vinden plaats in het huidige Casablanca, meldt Moroccoworldnews.


(Photocredit: AFP)
Deel dit bericht
marokko
film
nabil ayouch
razzia
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?