1
shownieuws 14 Dec '16 14:16
Netflix's 'Divines' genomineerd voor Golden Globe Award
De krachtige film 'Divines' van de Frans-Marokkaanse regisseuse Houda Benyamina is genomineerd in de categorie 'Beste Buitenlandse Film' van de Golden Globes.
De Golden Globe Award voor Beste Buitenlandse Film is een prestigieuze prijs toegekend aan de beste films van het jaar in een andere taal dan het Engels. De nominaties van dit jaar werden maandag aangekondigd in Los Angeles.

Marokko is nog nooit officieel voor de Golden Globes genomineerd in deze categorie, en dit is de eerste keer dat een film van een Marokkaanse (en deels Franse) regisseuse voor een Golden Globe genomineerd is door de 'Hollywood Foreign Press Association'.

'Divines', die wereldwijd werd uitgebracht op 18 november op Netflix (behalve in Frankrijk), volgt het verhaal van Dounia (Oulaya Amamra), een tienermeisje dat woont in een buitenwijk van Parijs die streeft naar een vorm van waardigheid en zich, om dit te bereiken, voegt bij de gelederen van Rebecca, een bekende dealer in de buurt.

Begeleid door haar beste vriendin Maimouna stuit Dounia op hindernis na hindernis in haar zoektocht naar eer en respect. De film is een verhaal over vriendschap, liefde en strijd.

De hoofdrolspeelster in de film is Oulaya Amamra, ook zij is van Marokkaanse afkomst en het kleine zusje van de regisseuse, meldt Moroccoworldnews.
Deel dit bericht
divines
golden globe
award
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?