Strafrechtelijke procedure tegen Saad Lamjarred in de VS officieel verworpen


1
shownieuws 26 Dec '16 9:24
De aanklachten tegen Saad Lamjarred in de Verenigde Staten zijn officieel van de baan, volgens de advocaat van de eiser, Rifat Harb.
Lamjarred's aanklachten in de VS dateren uit 2010, toen een Amerikaanse vrouw een aanklacht tegen hem indiende en hem beschuldigde van verkrachting. Eerder deze maand werd echter bekend dat de eiser afzag van alle burgerlijke en strafrechtelijke procedures tegen Lamjarred. Maar de rechter had dit toen nog niet.

Vrijdag bevestigde de advocaat dat alle aanklachten tegen Lamjarred zijn verworpen, zowel door de vrouw als door de rechtbank. Rifat Harb zei tegen Al Arabiya: "Saad's zaak in de VS is officieel verworpen. Hij zal nu een zeer sterk argument hebben om te vragen om borgtocht in de zaak aanhangig in Frankrijk".

Harb ging verder met te zeggen dat "de officier van justitie, Alana Tierney, heeft aan rechter Michael Gary van de Hoge Raad aangegeven dat haar kantoor niet kan doorgaan met de zaak zonder de medewerking van mijn cliënt."

"De zaak in New York is voorbij en uitlevering van Saad naar de Verenigde Staten gaat niet meer gebeuren, dus het Franse hof heeft geen officiële greep meer om zijn vrijlating te ontkennen. Zijn volgende datum in de rechtbank in Parijs is 28 december 2016", voegde Harb toe.


Deel dit bericht
saad lamjarred
vs
parijs
aanklacht
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?