2
shownieuws 22 Apr '17 10:00
Ali B schuift aan bij College Tour
De laatste gast in dit seizoen College Tour is rapper Ali B.
Twan Huys maakte dat gisteren bekend bij De Nieuws BV op NPO Radio 1. 

Ali B
Ali B is een rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker. Hij brak door met het album Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat, met onder meer de single Waar Gaat Dit Heen?Echte bekendheid krijgt hij met het nummer Wat Zou Je Doen?, een samenwerking met Marco Borsato. Later brengt de rapper nog hits uit als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren.

Daarnaast bedenkt en presenteert hij tv-programma's, zoals Ali B op Volle Toeren, waarin een rapper en een Nederlands popicoon een nummer van elkaar coveren. Ook is hij sinds 2013 jurylid bij The Voice of Holland. Naast artiest is Ali B platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainmentbedrijf SPEC. Ook richt hij in 2013 samen met Najib Amhali een eigen TV-productiehuis op, genaamd North Sea Camel. In 2016 brengt Ali B na maar liefst tien jaar weer een nieuw album uit: Een Klein Beetje Geluk.

Over College Tour
In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Marlene Dumas, John Legend, Ed Sheeran, Mark Rutte, Desmond Tutu, Epke Zonderland, Armin van Buuren, Frans Timmermans, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Derk Sauer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Uitzending: vrijdag 19 mei, 21.10 uur, NPO 2 
Deel dit bericht
ali b
college tour
gast
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?